TULE NAKURUN LAPSET RY:N KUMMIKSI,

TUE VÄHÄVARAISEN KENIALAISLAPSEN KOULUTUSTA!

Kummina saat olla varma siitä, että rahasi menevät sataprosenttisesti juuri sinun kummilapsesi koulutukseen. Voit olla kauttamme kirjeenvaihdossa kummilapsesi kanssa. Kummilapsellasi on kasvot, ja järjestöllämme on kasvot.


Nakurun lapset ry:n kummit (222 henkilöä ja 22 ryhmää/yhteisöä vuoden 2023 alussa) ovat tavallisia suomalaisia opettajia, sairaanhoitajia, poliiseja, kirjastonhoitajia, virkamiehiä, eläkeläisiä jne. Toimimme täysin vapaaehtoisvoimin, joten hallintokulumme ovat vähäiset.

Nakurun lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kummijärjestö. Rahoitamme kumppanimme, kenialaisen Arap Moi Children’s Home -lastenkodin lasten ja nuorten koulutusta esikoulusta jopa ammattiin asti. Painotamme erityisesti tyttöjen koulutusta. Kummimaksu kattaa koulumaksut, ruoka- ja asumiskulut ja terveydenhoidon.

Uskomme ihmisen ja yhteisön haluun ja kykyyn välittää ja vaikuttaa. Olemme ylpeitä siitä, että epävirallisesti jo vuonna 1986 alkaneen toimintamme ansiosta yli 1000 nuorta on saanut peruskoulutuksen ja yli 200 nuorta valmistunut ammattiin. Tunnemme kumppanimme Arap Moi -lastenkodin hyvin sekä kummitoiminnan että useiden kehitysyhteistyöhankkeiden tiimoilta. Teemme säännöllisiä tarkastusmatkoja (pl. koronaaika) Nakuruun, jolloin käydään läpi mm. kirjanpitoa ja lapsikohtaisia tilanteita.

Tulevaisuus on kehittyvien maiden nuorten. Haluaisitko tarjota yhdelle heistä mahdollisuuden koulutukseen joko yksin tai yhdessä ystävien kanssa?

Ilmoittaudu kummiksi linkissä:

https://nakurunlapset.fi/ryhdy-kummiksi

Kummin tarina: Helsinkiläinen Marjaana on ollut kummina vuodesta 1998 alkaen. Hänen perheellään on ollut neljä kummilasta, yksi poika ja kolme tyttöä

Ryhdyin kummiksi ystävien pyynnöstä, jotka olivat aktiiveja Nakurun lapset ry:n toiminnassa. Minulla oli kokemusta suuresta kansainvälisestä kummijärjestöstä lapsuuden perheeni kautta, ja ajatus pienimuotoisesta kummitoiminnasta kuulosti hyvältä: kaikki raha lyhentämättömänä kummilasten koulunkäyntiin sekä henkilökohtainen kontakti lapseen järjestön kautta! Itsekin opettajaopiskelijana innostuin ajatuksesta, että voin tukea vähävaraisen lapsen koulunkäyntiä.

On ollut ihana seurata kaukana asuvan lapsen kasvavan nuoreksi aikuiseksi, kouluttautuvan ja löytävän paikkansa omassa yhteiskunnassaan. Olen ollut myös mukana Nakurun lapset ry:n ja Helsingin kaupungin yhteistyöprojektissa: Nakurun nuoria saatiin vierailulle Suomeen ja tutustumaan kouluihin ja nukketeatteriin. Oma matka Nakuruun on toivelistalla ja uskon sen toteutuvan piankin. Vuosittainen kummimaksu on toki huomattava summa rahaa, mutta äitinä ja opettajana ymmärrän, miten paljon sillä saadaan: koulutus lapselle ja nuorelle – paras tapa auttaa yksilöitä ja yhteiskuntia kehittymään!

Ota yhteyttä jos kiinnostuksesi heräsi!

Sähköpostiosoite: info@nakurunlapset.fi

Lue kahden valmistuneen nuoren tarinat!

Alice Adhiambo:

Alice Adhiambo

Alice aloitti opintonsa vuonna 2018 Kenya Highlands Universityssa tavoitteenaan valmistua historian ja uskonnon opettajaksi. Hän valmistui joulukuussa 2022. Alicen kummi Anna-Maija on tukenut nuorta koko opintojen ajan. Tällä hetkellä Alice haaveilee maisteriopinnoista.


Mary Kataka:

Mary Kataka

Mary valmistui peruskoulusta erinomaisin arvosanoin vuonna 2016 ja pääsi opiskelemaan sähkötekniikkaa Technical University of Kenya’an. Hän valmistui insinööriksi joulukuussa 2022, tehtyään useita onnistuneita projekteja opintojensa aikana. Hänen kumminsa Mervi ja Asko ovat tukeneet nuoren opintoja alusta loppuun.