Ammatti- tai korkeakoulututkinto

Peruskoulutuksen jälkeen ja kotimaassaan työllistyäkseen nuoren tulee pätevöityä ammattiin, jollakin alalla. Ammatillisissa oppilaitoksissa suoritetaan tutkintoja Certificate (2 vuotta) tai Diploma (3 vuotta), korkeakouluissa Bachelor (4-5 vuotta) ja Master.

Moni kummilapsistamme opiskelee ammatillisia tutkintoja, päästäkseen nopeasti itsenäistymään. Viime vuosina korkeakouluihin päässeiden lahjakkaiden nuorten määrä on lisääntynyt. On valmistunut useita lukio-opettajia, lääkäri, juristi, kemistejä. Ja valmistuu piakkoin diplomi-insinöörejä, kemistejä, tilastotieteilijä, ekonomi, lääkäri.

Huonommista lähtökohdista huolimatta moni on onnistunut toteuttamaan päämääränsä. Pisimmälle on toistaiseksi päässyt lastenkodissa varttunut Herbert Wanjala (s. 1980). Hän suoritti ensin alemman ja sitten ylemmän korkeakoulututkinnon Nairobissa, sai stipendin USA:an ja väitteli tohtoriksi kemiassa vuonna 2015, vuosia häntä tukeneiden kummien osallistuessa ylpeinä väitöstilaisuuteen.

Mitä opiskelu maksaa?

Oppilaitoksesta ja asumismuodosta riippuen opiskelu maksaa 800 – 3000 € vuodessa. Summa sisältää niin pakolliset oppilaitoksen maksut, tenttimaksut kuin asumisen, ruuan ja kulkemisen.

Monet kummit eivät pysty maksamaan kaikkia opintokuluja. Keräämme siksi opintotilille säännöllisiä tai kertaluonteisia lahjoituksia. Käytämme kerääntyneet varat kummien osarahoittamien ja kummittomiksi jääneiden opiskelijoiden tukemiseen.

Kyllä, haluan tukea opiskelijaa!

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi, päätä itsellesi sopiva kuukausierä ja lähetä tieto opintosihteerille. Tilinumero: FI 86 1032 3000 5176 68, viite: 9920.

Opintosihteeri
Aura Piha
Lähetä sähköpostia
opintosihteeri@nakurunlapset.fi

Voit myös tehdä kertaluonteisen lahjoituksen. Tilinumero: FI 86 1032 3000 5176 68, viite: 6499.