Kummilapsi

Kummilapset ovat lastensuojelun ja lastenkodin piiriin kuuluvia orpoja/hyljättyjä lapsia, jotka asuvat lastenkodissa tai oikeuden määrääminä huoltajan luona/sijaisperheessä. He voivat olla myös yksinhuoltajien lapsia, joiden koulunkäynnistä ja perustarpeista vanhempi ei pysty huolehtimaan.

Koulutus

Keniassa lapset aloittavat esikoulun 3-4 -vuotiaina. Peruskouluun lapset menevät 6 -vuotiaina ja 10-vuotiaina heidät saatetaan lähettää sisäoppilaitoksiin. Peruskoulua käydään kuusi vuotta (Grade 1-6 jonka jälkeen seuraa lukio kahdessa tasossa: Junior Secondary (Grade 7-9) ja Senior Secondary (Grade 10-12).

Peruskoulutuksen jälkeen nuori siirtyy opiskelemaan valitsemaansa ammattia. Ammatilliset tutkinnot kestävät yleensä 2-3 vuotta. Yliopisto- ja korkeakouluopinnot vievät keskimäärin neljä vuotta.

Kummisuhde

Monen ikäiset lapset, 3-vuotiaista taaperoista teini-ikäisiin koululaisiin tarvitsevat kummia.

Lapset kirjoittavat kummeilleen kirjeitä 1-3 kertaa vuodessa, lastenkodilla ja pääasiassa lomien aikana. Kummien kirjeet kulkevat lastenkotiin yhdistyksen välittäminä tai lähettämällä lastenkodin osoitteeseen. Kummi voi myös vierailla lastenkodilla, joko omatoimisesti tai yhdistyksen järjestämällä kummimatkalla. Yhteydenpito ei kuitenkaan ole kummin velvollisuus, vaan tapahtuu kummin harkinnan mukaan.

Lapsen kannalta on tärkeää, että henkilökohtainen kummisuhde kestäisi peruskoulutuksen (lukion) loppuun. Kummius on kuitenkin vapaaehtoista. Kummisuhteen voi päättää koska tahansa, ilmoittamalla siitä kummisihteerille.

Kummina noudatat Nakurun lapset ry:n lastensuojeluohjeistusta ja suomalaisten kummijärjestöjen yhteistä eettistä ohjeistusta. Ohjeistukset ja muuta hyödyllistä tietoa löydät kummin oppaasta.

Lue myös Kaija ja Matti Hukan sekä Marianne Zilliacuksen tarinat heidän kummilapsistaan Juliet ja Collins.

Mitä kummius maksaa?

Kummimaksusta päätetään yhdistyksen syyskokouksessa. Sen suuruus riippuu kouluasteesta.

Vuoden 2024 kummimaksut ovat

  • esikoululainen 210 €/vuosi
  • peruskoululainen 575 €/vuosi
  • lukiolainen 680 €/vuosi

Kummimaksu kattaa kummilapsen koulumaksut, mahdollisen asumisen sisäoppilaitoksessa, pakollisen kouluasun ja -kengät, koulukirjat ja -tarvikkeet sekä kouluruuan ja terveydenhoito- yms. kuluja.

Kummimaksun voi maksaa kerralla, kolmessa erässä (lukukausien tahtiin) tai kuukausimaksuina.

Kummiraha lähetetään 100% lastenkodin tilille Nakurussa. Kummius ei edellytä Nakurun lapset ry:n jäsenyyttä. Koska katamme jäsenmaksuilla yhdistyksen pakolliset menot, toivomme liittymistäsi jäseneksi.

Kyllä, haluan kummiksi!

Kun olet päättänyt ryhtyä kummiksi, lähetä sähköpostia kummisihteerille tai käytä alla olevaa kummiksi-ilmoittautumislomaketta.

Kummisihteeri
Marianne Zilliacus
Lähetä sähköpostia
kummisihteeri@nakurunlapset.fi

Kummisihteeri lähettää valittavaksesi useampia kummilapsiehdokkaita. Tutustu rauhassa tietoihin ja tee valintasi. Kummisuhteesi alkaa, kun saamme ensimmäisen kummirahasuorituksesi yhdistyksen tilille.

Ilmoittaudun kummiksi

Haluan kummiksi -lomake
etunimi
sukunimi
Olen kiinnostunut *
Haluan lapsen olevan *
Liityn Nakurun lapset ry:n jäseneksi *