NAKURU

Nakuru on Kenian neljänneksi suurin ja nopeimmin kasvava kaupunki sekä piirikuntansa pääkaupunki (Nakuru County).

Kaupunki sijaitsee Afrikan suuren hautavajoaman Kenian osan Rift Valleyn pohjalla ja Nakurujärven rannalla, noin 70 km päiväntasaajasta. Maaperä on tuliperäistä ja hedelmällistä.

Nakuru on tunnettu luonnonpuistostaan, joka ympäröi flamingoista kuulua soodajärveä. Pääportti on vain 4 km keskustasta. Lake Nakuru National Parkissa elelee mm. leijonia, harvinaisia panttereita, sarvikuonoja, virtahepoja, kirahveja, seeproja, erilaisia antilooppeja sekö apinoita. Vain suuren tilan tarvitsevat elefantit puuttuvat. Rift Valleyn alue on myös lintujen muuttoreittien varrella, joten se on lintuharrastelijoiden paratiisi.

Nakurun alue on noin 1500 metriä merenpinnan yläpuolella, joten sen ilmasto on eurooppalaiselle erityisen miellyttävä. Kun meillä on kesä, Nakurussa eletään talvi- ja sadekautta. Siellä saatetaan saada rankkasateita ja lämpötila voi jäädä ”vain” kymmeneen asteeseen. Kun meillä on talvi, Nakurussa puolestaan on kuivaa ja pölyistä. Lämpömittari nousee helposti kolmeenkymmeneen asteeseen.

Ajantasaista tietoa Keniasta voi lukea esim. kenialaisista sanomalehdistä: The Daily Nation, The Standard Digital.