LASTEN KOULUNKÄYNTI VAARASSA KESKEYTYÄ

Kenian viranomaiset sulkivat koulut koronan takia vuonna 2020 seitsemäksi kuukaudeksi. Kouluvuodesta jäljellä olleet kaksi lukukautta siirtyivät. Se muutti kouluvuotta, joka ei enää seuraa kalenterivuotta.
Kouluviranomaiset haluavat vuosien 2021–22 jälkeen palata koronaa edeltävään aikaan. Nopeasti päätettiin lukukausien pituuksien ja koululaisten lomien lyhentämisestä. Tästä seuraa, että kalenterivuosina 2021 ja 2022 lapsilla on 4 lukukautta aikaisemman kolmen sijaan. Lukukausien kustannukset ovat samat kuin aikaisemmin, joten vuodet 2021 ja 2022 ovat kolmanneksen kalliimpia edellisiin vuosiin verrattuna.
2021 kouluvuoden 1. lukukausi alkoi heinäkuun lopussa, 2. lukukausi alkaa lokakuussa ja 3. lukukausi tammikuussa 2022.
Nakurun lasten toimikausi on kalenterivuosi. Syyskokouksessa päätetyt kummimaksut kattavat kolme lukukautta. Yhdistys on jo lähettänyt lastenkotiin rahaa koululaisten kolmea lukukautta varten ja lastenkoti on käyttänyt varat maksuihin kouluille ja koululaisten kuluihin.
Kenialainen koulujärjestelmä on valitettavasti sellainen, että jos koulu ei saa maksujaan lukukauden alussa, lapsi lähetetään kotiin. Kaikki keskeytykseen mennessä ko. kouluvuonna maksetut rahat menetetään. Kouluun voi palata seuraavana vuonna, jos pystyy jälleen maksamaan. Keskeytynyt luokka pitää aloittaa alusta.
Niin yhdistyksen kuin kenialaisten perheiden suurena haasteena on nyt löytää rahat kuluvan kalenterivuoden viimeistä, 2. lukukautta varten, joka on siis ”ylimääräinen” 4. lukukausi vuonna 2021.

Kun aikaa on vähän, vetoamme kummeihin ja ystäviin lisärahoituksen saamiseksi. Vuodeksi 2022 etsitään muutakin tukea.

Voit tehdä lahjoituksen kummirahatilille FI27 1745 3000 0416 67
kummilapsen viitteellä tai viitteellä 466, jos lahjoittaja ei ole kummi, mielellään 15.9.2021 mennessä

Nakurun lapset ry