Puheenjohtaja Nakurussa 4.2.

Ensimmäinen viikko on takana. Sää on ollut poikkeuksellisen hyvä. Odotusarvona oli kuumaa ja pölyiset olosuhteet. Nyt on kuitenkin tuloani edeltävät viikot satanut ja ja vihreä on hävittänyt pölyn. Kukat ovat alkaneet kukkia.
Lastenkodilla on hiljaista kun lapset ovat kouluissa. Ensi viikon jälkeen ovat välikokeet, jonka jälkeen lyhyt loma.
Kouluun pääseminen on tullut todelliseksi haasteeksi kenialaisille perheille. Hallinto ei tue kouluja ja kustannukset ovat korkeat. Kun lisäksi alkaneen lukukauden kustannuksiin oli yllättäen lisätty ylimääräisiä kustannuksia, kenialaiset eivät pysty maksamaan niitä. Silloin koulusta joutuu pois.
Kummilastenkin osalta selviteltiin näitä lisäkustannuksia ja saatiin lähetettyä tarvittava raha. Kummilapset pystyvät jatkamaan koulua ilman katkoksia.
Ilman kummien tukea lastenkodin lapset eivät kävisi koulua. Kiitos siitä. Ilman kummia olevat noin 10 lasta joutuvat jäämään koulusta pois. Enää ei ole edes huonoja, halpoja kouluja vaan kaikki ovat kalliita. Joten koulu jää väliin kunnes rahoitus löytyy.
Lastenkodilla on kuitenkin asiat melko hyvällä mallilla. Kiireinen alkuvuosi on helpottunut kun lapset on saatu kouluun. Seuraavaksi koululaiset piipahtavat muutaman päivän lomalle kahden viikon päästä.
Olen tavannut lähes kaikki lukion päättäneet. Aikuiset nuoret ovat jännittävässä tilanteessa kun maaliskuussa odotetaan kutsukirjettä opiskelemaan.
Lastenkodilta otetussa kuvassa ovat kaikki, jotka sunnuntai iltapäivänä olivat paikalla. Heidän terveiset kaikille kummeille ja tukijoille.

Terveisin
Ari P.