Puheenjohtajan matka päätökseen 10.2.2024

Kaksi viikkoa on kulunut tällä kertaa vieläkin nopeammin kuin yleensä. Perjantaina päätöspäivänä Nakurussa pidettiin paikallisen, Child Welfare Society of Kenya, Arap Moi Children’s Home -yhdistyksen hallituksen kokous. Kokouksessa käsiteltiin erityisesti Nakurun lasten ja lastenkodin asioita. Nakurun lapset on tärkein tukija ja meidän tuella monen lapsen koulunkäynti on mahdollista. Puheenjohtaja Dr. Margaret ja Mama Justine lähettävät lämpimät kiitokset kummeille saadusta tuesta.

Toisen viikon pääpaino oli tilinpäätöksen ja kirjanpidon tarkastuksessa. Tarkastuksen tuloksena voin sanoa, että kirjanpito on hyvin hoidettu ja meidän lähettämät rahat menevät oikeisiin tarkoituksiin lasten koulunkäynnin mahdollistamiseksi.

Ilman kummien tukea koulunkäynti ei olisi mahdollista. Kenian yhteiskunta on mennyt huonompaan suuntaan lasten opintojen suhteen. Koulunkäynti on kallistunut kohtuuttomasti kenialaisten perheiden näkökulmasta. Monet eivät enää pääse kouluun, koska ei ole varaa maksaa vaadittavia maksuja. Koko ajan näyttää yhä useampi putoavan pois koulutuksesta, vaikka kenialaiset perheet yrittävät kaikin keinoin saada tarvittavat rahat kokoon.

Toivotaan, että hallinto suuntaa varoja lasten koulunkäyntiin ja nuorten opintoihin, vaikka muuhun ei varoja vapautettaisiin. Kenialaiset eivät ole kovin toivekkaita.

Tällä kertaa laitoin kuvan hallituksen kokoukseen osallistuneista hallituksen jäsenistä ja lastenkodin henkilökunnasta. Mama Justine on minusta oikealla ja vaaleanpunaisessa mekossa on hallituksen puheenjohtaja Dr. Margaret. Kummilasten asioita hoitava Mama Koikai on toinen vasemmalta.